Binnen

Zwem-ABC

Spelenderwijs leren zwemmen

Met het Zwem-ABC leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en zwemveiligheid. Sportfondsen geeft de officiële Zwem-ABC-diploma’s uit van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Heeft je kind het Zwem-ABC? Dan voldoet het volgens de Raad aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Je kind kan zich dan goed redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water.

Zwemplezier en zelfvertrouwen
Wij geloven dat goed leren zwemmen begint bij zwemplezier. Door spelenderwijs te leren, vergroten kinderen hun zelfvertrouwen in het water. Kinderen kunnen starten met het Zwem-ABC als ze vier jaar oud zijn. Van drijven in het ondiepe bad tot uit het water klimmen na een onverwachte val. In het ABC-traject leert je kind in iedere fase essentiële vaardigheden.

Focus op zwemveilig worden
Hoewel er aandacht wordt besteed aan de technische beheersing van verschillende slagen (schoolslag, enkelvoudige rugslag, borstcrawl, rugcrawl) ligt de nadruk niet op het ‘mooi’ of ‘perfect’ uitvoeren van deze slagen. Het allerbelangrijkste is dat je kind zich goed kan redden in onverwachte situaties in zwembaden en open water. Dat is het doel van het behalen van het Zwem-ABC. Met het ABC voldoet je kind aan de landelijke norm ‘zwemveilig’. Dé basis voor een leven lang zwemplezier in ons waterrijke land!

We bieden de volgende mogelijkheden voor A:

  • 2x per week ¾ uur les op combinatiedagen ma/woe of di/do op de ochtend of de middag (ochtend alleen ma/woe)
  • 1x per week ¾ uur les vrijdagmiddag, zaterdagochtend of zondagochtend
  • 1x per week 1,5 uur les op woensdagmiddag 14.00 uur of vrijdagmiddag 13.00 uur (min. leeftijd 4½ jaar)
  • 1x per week 2,5 uur les op vrijdagmiddag; snelcursus, A in 20 weken (min. leeftijd 5 jaar en watervrij)

De lessen voor B en C duren 3/4 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag is de B les om 15.45 uur, op vrijdag om 14.45 uur en op zaterdag om 09.15 uur. De C les is op donderdag om 15.45 uur. Het traject voor B en C is beduidend korter dan voor A. Een krachtige zwemmer kan al aan 14 lessen genoeg hebben per diploma.

Wachtlijst

Voor een aantal lesmomenten is een wachtlijst.

Op de combinatiedagen stromen iedere 7 weken nieuwe kinderen in. De mogelijkheid tot instromen kan hier dus heel kort zijn. Let op; de ochtendlessen en de zondagslessen starten 1x per jaar na de zomervakantie. Hier is gedurende het jaar dus geen mogelijkheid om in te stromen.

Voor A zijn 5 niveau’s. Ze starten in niveau 1 en als ze alles van niveau 5 beheersen, gaan ze proefzwemmen. Iedere 7 weken is er diplomazwemmen.

Wil je precies weten waar en wanneer er plek is, of heb je nog een vraag, stuur dan een mail naar zwemles@sportfondsenhofvantwente.nl.

Direct inschrijven?
Wil je je kind inschrijven voor onze zwemlessen, dat kan hier Inschrijven zwemles zwembad de vijf heuvels in markelo of vul dit InschrijfformulierA in en mail deze naar zwemles@sportfondsenhofvantwente.nl. Je krijgt binnen 2 werkdagen een reactie.
Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek
  • Polsbandje
  • Toegangspasje
  • Jip zwemtas

Tarieven

Inschrijfgeld
20,20
Leskaart A 7 weken 2x 45 min.
149,80
Leskaart A 7 weken 1 x 45 min
74,90
Leskaart B 7 weken 1x pw
74,90
Leskaart C 7 weken
74,90
Diplomazwemmen A incl.
28,50
Diplomazwemmen B/C incl.
28,50
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.