ZWEMTECHNIEK-LES

Nieuws

ZWEMTECHNIEK-LES

Banenzwemmen triathlon

NIEUW IN ONS AANBOD: ZWEMTECHNIEK-LES!

Net als de meeste mensen heb je vast vroeger op zwemles gezeten. En alhoewel je prima hebt leren zwemmen, is het zwemonderwijs in de loop der jaren wel flink veranderd. Want vroeger kon men met ‘droge haren’ de verschillende zwemdiploma’s halen; de meeste mensen hebben tijdens hun vroegere zwemtraject alleen de schoolslag (met het gezicht boven water) en de rugslag aangeleerd gekregen. De borst- en rugcrawl kwamen pas bij de hogere diploma’s aan bod. En de kans is dan ook groot dat je net als de meeste mensen niet verder bent gekomen dan het A- of B-diploma.

Maar ook al is het misschien een tijd geleden; jezelf ontwikkelen in het zwemmen is altijd leuk. Want het is immers niet alleen erg goed voor de gezondheid, maar biedt ook veel variatie. En dat is weer belangrijk om het zwemmen over een langere periode vol te kunnen houden. Zodat je uiteindelijk een leven lang blijft bewegen in het water.

Van makkelijke naar moeilijk zwemslagen Het aanleren van nieuwe zwemslagen is een mooie uitdaging en niet zomaar even gedaan. En dat is misschien maar goed ook! Want zo kun je jezelf constant verbeteren en elke keer weer nieuwe resultaten behalen. Behalve de school- en rugslag zijn er nog vele andere zwemslagen die je onder de knie kunt krijgen. Want misschien heb je weleens bij een medezwemmer de borstcrawl afgekeken en toch snel even geprobeerd. Waarschijnlijk heb je dan ook gemerkt dat het zwemmen van deze slag niet zo gemakkelijk is als het lijkt en dat het nog best wat oefening vergt. Bij ‘Zwemtechniek-les’ bieden we de mogelijkheid om de verschillende zwemslagen aan te leren, dan wel te verbeteren zoals de schoolslag, enkelvoudige en samengestelde rugslag, de borst- en rugcrawl en de vlinderslag.

Verschillende doelen Of het nu gaat om een slag aan te leren, een keerpunt aanleren, je conditie opbouwen of een slag verbeteren, het kan allemaal tijdens de ‘Zwemtechniek-les’. Het bereiken van de gewenste doelen kan best wat tijd kosten; want stuwing/watergevoel bij een bepaalde zwemslag moet nu eenmaal opgebouwd worden. Maar wanneer het uiteindelijk is gelukt, zal de voldoening groot zijn. En vergeet daarbij natuurlijk niet dat je al die tijd ook aan je gezondheid hebt gewerkt!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.