Binnen

AquaFitCircuit

Aquafitness in circuitvorm tijdens het banenzwemmen.

Hou je van banen zwemmen maar wil je iets extra? Dan is het Aqua Fit Circuit echt iets voor jou!

Er is steeds meer vraag naar het werken in een circuitvorm, zelfstandig aan het werk d.m.v. stations. Tijdens het banen zwemmen kun je nu, op individuele basis aquafitness oefeningen doen. Nog meer effect uit het zwemmen halen en bovendien, het kost niets extra en verplicht je ook verder tot niets.

Aquafitness is een gezonde sport, voor iedereen. De oefeningen zijn niet al te moeilijk, je kunt ze op eigen niveau (tempo, duur en intensiteit) uitvoeren en hierdoor de training zo zwaar maken als je zelf wilt. Aquafitness helpt je om jouw conditie te verbeteren en spieren te verstevigen. De training is weinig belastend, omdat je alle oefeningen in het water doet en zo minder snel een blessure oploopt.

Waarom meedoen met Aqua Fit Circuit?

Zelfs wanneer je herstellende van een blessure bent of chronische pijnklachten hebt, waardoor andere work-outs voor jou niet haalbaar zijn, is Aqua Fit Circuit de juiste training voor jou. Door het water is het vaak mogelijk om zonder pijn te bewegen. Je hoeft geen ervaren zwemmer te zijn om mee te doen aan deze vorm van training maar wel de zwemkunst machtig. Bovendien bevinden de oefeningen zich het overgrote deel in ondiep water.

Wat kun je verwachten van Aqua Fit Circuit?

Je begint de training met een warming-up, om de spieren op te warmen en aan het water te wennen. Dit kan door een aantal banen te zwemmen, een aantal minuten te aquajoggen of met aquasteps. Vervolgens ga je oefeningen doen welke je af kunt wisselen met bijvoorbeeld banen zwemmen. De instructiekaarten waarop effectieve oefeningen worden uitgelegd zijn te vinden langs de badrand. Bij alle oefeningen ligt het accent vooral op het verbeteren van je conditie door het opbouwen en het versterken van jouw spieren zoals van de benen, armen en romp. Je zult voornamelijk je eigen lichaamsgewicht en de weerstand van het water gebruiken om de oefeningen uit te voeren; en door gebruik te maken van materiaal zoals dumbells, flexiebeams kun je zelf de intensiteit aanpassen. Je sluit af door rustig uit te zwemmen om de kans op overbelasting en spierpijn kleiner te maken.

Onze toezichthouder is er voor eventuele vragen. Je kunt zo vaak als je wilt deelnemen aan het circuit. De oefeningen worden iedere maand vernieuwd. Denk aan zwemkleding waarin je goed kunt bewegen. Wij raden ook aan om een flesje water mee te nemen naar het zwembad.

Aqua Fit Circuit is een gezonde sport: meer kracht, meer conditie en voel je flexibel en lenig. Iedere maandag, tijdens het banen zwemmen tussen 11.00 – 12.30 uur.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

Gratis deelname tijdens banenzwemmen op maandagochtend en donderdagavond
0,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.